besviken på Sverige, och lilla "självupptagna örebro"

Något som tär i mig så fruktansvärt är Sveriges jävla konstiga "moral" och ännu mer i lilla örebro. Så självupptagna behöver vi inte låtsas vara här.

När jag här om dagen ska gå och handla sitter våran bekanta hemlösa man och värmer sig vid 9 tiden på kvällen genom passagen där det är stora värmefläktar.han härjar inte, tigger inte utan sitter där och äter sitt bröd han samlat ihop till under dagen,och köper på butiken för halva priset på kvällarna. Han är alltid trevlig och pratglad.

Då ser man plötsligt 2 jävla väktare försöka sjasa ut honom. Vart fan finns logiken i det? 

När vi har dessa andra tiggare som är rent utav otrevliga, hotfulla och inte alls hemlösa jag ser dem få aldrig vandrandes i soptunnor eller sitta och värma sig om kvällarna?

Logiskt i Örebro är såklart att ta hand om dem...bygga ett hem till dem där de kan vara. Medans våra egna, som jobbat, bidragit till något i vårt samhälle blir uhysta, och vända ryggen totalt, får inte ens värma sig i 2 timmar innan kalla natten kommer och de troligen måste hålla sig vakna till 7 på morgonen för att hålla upp värmen så de inte fryser ihjäl...

Hur fan kan det gå till så här? Och hur kan ni som jobbar som dessa  väktare acceptera att sjunka till den nivån å sjasa ut någon sådär. Så länge folk håller käften och inte förklarar sin moral för chefer osv kommer detta fortsätta sopas under mattan. Våga stå upp och säga ifrån, för hur skulle du ha känns om det vad du som satt där? Din pappa eller kanske barndomsvän?


Så mycket tomma lokaler som bara står i Örebro. Varför inte låta våra kära medmänniskor vi i samhället stött bort få ha någon slags verksamhet, lättare montör jobb? Låta de få chansen att dra ihop en liten skara pengar för ett mål mat om dagen.. Något måste det finnas att aktivera dessa människor med, samtidigt som de kan få värme och mat för dagen.  Krämaren har ju stora ytor som inte ens används. Att inte någon större verksamhet hittar på något åt dessa människor, lokalerna står ju bara och det finns alltid något människor kan göra. Bara man ger de chansen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Heyy

2015-01-26 @ 18:43:11
Postat av: Anonym

Text me 4437893829

2015-01-26 @ 19:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0